desember 19, 2018     |
Rottweiler - Achi - Album -> http://s673.photobucket.com/albums/vv92/Achi_photos/

Achi var en gullklump av en rottweiler.  Han kom fra Kennel Komplett Hund i Hurdal.

Han var veldig glad i å leke, og han var også veldig glad i mat.
Både når han lekte og for eksempel spiste godbeinet sitt vil han gjerne spise det på fanget våres.

Han var også veldig flink til å søke etter godbiter i naturen og etter mennesker. Vi hadde ikke trent han ordentlig til å være søkshund, men å finne en godbit eller en av oss som er med på luftetur om vi gjemte oss var ikke noe problem for han.

Han var også veldig glad i å svømme! Og han dykket ofte hele hodet under vann når det gjelder og få godbiten han vil ha. For godbiter gjorde han omtrent hva som helst.

Må også meddele at han ELSKET mennesker. Hvert menneske han så fikk han til å logre. Og noen ganger fikk han det man kaller ¨vinger¨ under armene slik at han nærmest flakset opp for å hilse på folk. Høres kanskje mye ut?
Vel han mener det bare godt...! Men dette er noe vi forsøkte å tone ned som gikk bra etterhvert.  

 

Album av Achi - http://s673.photobucket.com/albums/vv92/Achi_photos/

Blanding av Samojed, Elghund, Collie og Boardercollie en eller fler raser vi ikke kan navn på - Labben

Labben var sønn av Rexi. Han ble en meget stor og leken hund. Han skilte seg ut i størrelse og pelsmengde. Det kunne nesten se ut som om han var en polar hund, men han var blanding av mange slags raser. I og med Samojed var innblandet kan det nok hende det har påvirket pelsen. Labbene hans var også veldig store, og det var stor styrke i han som gjorde det til at vi noen ganger brukte han til å trekke oss på ski. Labben var alltid en leken gutt, og han for ble det. Desverre ble leken for mye til tider. Etter et par gode år med Labben bestemte overordnede seg for å avlive Labben. Jeg tror han har det mye bedre nå!

Blanding av Scæfer & Rottweiler - Sascha

Dette er hunden til min mor. Hun beggynner og dra på årene. I hundeår er hun nok mellom 80 - 90 år. Alle hunder har sin egen personlighet og det som har vært Sascha's varemerke er at hun glefser når hun vil bli med ut på tur. Hun hopper opp og smeller forlabbene i gulvet med hele overkroppen bøyd ned mot gulvet og rumpa rett opp i været. Slik kan hun stå med ørene rett opp og glefse. Enten er det for å få oppmerksomhet hun gjør det eller så er det fordi hun vil ut på tur.

Hun får lov å ligge i sofaen så da jeg overnattet mye der kom hun alltid hver morgen og skulle opp i sofaen, og helst oppå meg for at jeg skulle kose med henne! I hennes yngre spreke alder lekte vi mye med pinner, den dag i dag er hun for gammel til å løpe rundt slik.

 

Update: Sascha er nå desverre død. Hun ble fort syk, med kreft i magen og min mor valgte derfor å ta valget til slutt. Avlivning. Dette var det beste for Sascha, da hun ble betydelig dårligere og dårligere etterhvert på kort tid.


Rest in peace!

Blanding av Samojed, Elghund, Collie og Boardercollie - Rexi

Da Era var blitt avlivet var det sorgfulle og ensomme dager. Så var det en dag i fjellet jeg gikk rundt og sturet. Bestemte meg for å gå på oppdagelsesferd gjennom hyttefeltet. Plutselig hørte jeg mye piping.
Jeg lurte på hva dette var for noe og bestemte meg for å titte nærmere på dette. Pipingen viste seg å komme fra ei lita bu eller skåle som noen kaller det. Jeg skjønte med en gang det måtte være noe levende der inne. Folkene på hytta var hjemme og jeg fikk lov til å se hva dette var for noe. Da dem åpnet døren så var det mange små valper der inne! Alle var så nydelige! Ikke lenge etterpå løp jeg ned til dem jeg bodde hos for å spørre om vi kunne ta med oss en valp hjem, for det var bare 2 ledige igjen.
Dem ble med opp og jeg argumenterte med at vi nettop hadde kvittet oss med den andre hunden, og at livet ikke ble det samme uten hund. Til slutt fikk vi svaret ja :) Heldigvis!!!

Vi hadde mange fine år med Rexi og opplevde 2 valpekull på henne. Den ene beholdt vi, og kaldte den Labben.


Årene gikk og alderen kommer bestandig til slutt. Etter mange års glede kom alderstegnene på Rexi. Hun fikk problemer med magen og kom gjennom første problem vellykket. Da samme problem dukket opp en gang til ville neste alternativ ha vært operasjon osv, men på en så gammel hund så bestemte dem overordnede seg for å gjøre slutt på lidelsen. Hun skulle få fri...  Den dag i dag er hun lenger ikke med oss. Jeg tror dessuten hun har det veldig bra der hun er nå!

Collie - Era

Era var hund nr 2 i mitt liv. Hun var en lysebrun og hvit Collie. Husker egentlig ikke så mye av Era heller siden jeg var så liten og minnene om hun har svinnet litt hen. 
Desverre ble Era blind eller delvis blind slik at hun følte seg utrygg. Hun måtte da siden avlives.

Collie - Lassie

Lassie var en av dem aller første hundene jeg hadde i mitt liv.
Det var en ren collie med svart, hvit og brune farger.
Jeg husker ikke så mye fra denne tiden med Lassie annet enn at hun bet meg en gang jeg ikke var helt snill mot henne. Der fikk jeg lærepengen min!
Lassie hadde vi når jeg var rundt 5-6-7 år.

Opphavsrett (c) 2018 Bubble-World   |  Uttalelse om privatliv  |  Betingelser for bruk